Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε ραδιοτηλεοπτικό πύργο – Βάλλεται ασταμάτητα το Χάρκοβο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή σε έναν ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κόβαλ.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού στο Χαρκίβ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν ασταμάτητα το Χάρκοβο 

Από τα πυρά του πυροβολικού «καταστράφηκε ένα κτίριο» ενώ ορισμένα άλλα υπέστησαν ζημιές, ανέφερε το γραφείο Τύπου της εισαγγελίας. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Λίγα λεπτά αργότερα, η εισαγγελία πρόσθεσε ότι ένας 15χρονος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνται νέοι, στο Τσούχουγιφ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Χαρκίβ.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε σήμερα ότι η πόλη του σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βάλλουν εναντίον συνοικιών στο κέντρο της, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

«Βάλλουν εναντίον μας ασταμάτητα», είπε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέκοφ, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / AFP / Φωτογραφία Twitter