Ουκρανία: «Θέλουμε άμεσα ένταξη στο NATO, έχουμε πολεμική εμπειρία σε αντίθεση με άλλες συμμαχικές χώρες»

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θέλει να γίνει κράτος-μέλος του NATO άμεσα, με άλλα λόγια να μην εφαρμοστεί το προηγούμενο σχέδιο αργής και σταδιακής εισδοχής της χώρας στον οργανισμό, που είχε καταρτιστεί πριν από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες Ουκρανή κυβερνητική αξιωματούχος.

«Μόνο η ένταξη» απευθείας είναι η επιλογή που δέχεται το Κίεβο, τόνισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης αρμόδια για την Ευρωπαϊκή και την Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση, η Όλγα Στεφανίσινα, στην Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Η Ουκρανία έχει ήδη υιοθετήσει πολλές πρακτικές της στρατιωτικής συμμαχίας, επιχειρηματολόγησε η κυρία Στεφανίσινα, προσθέτοντας πως ο στρατός της χώρας της είναι πλέον εμπειροπόλεμος, κάτι που δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις αρκετών άλλων χώρες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Σημειώνεται πως στο πεδίο επιχειρήσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με καταιγισμό ρουκετών την κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Νόβα Καχόφκα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, σύμφωνα με εκπροσώπους της διορισμένης από τη Ρωσία τοπικής διοίκησης. Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της Χερσώνας, η οποία αποτελεί στόχο της μεγάλη αντεπίθεσης που ξεκίνησε νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters