Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο – Στη μέγιστη ένταση οι μάχες στα ανατολικά

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμό ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Οι κατακτητές βομβαρδίζουν ξανά το περιφερειακό κέντρο», έγραψε ο κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram. Προέτρεψε τους κατοίκους να πάνε σε καταφύγια.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Γκάνα Μαλιάρ δήλωσε πως οι μάχες ενάντια στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν φτάσει στη «μέγιστη ένταση».

«Οι μάχες έχουν φτάσει στη μέγιστη έντασή τους και μπροστά μας βρίσκεται ένα μακρύ και εξαιρετικά δύσκολο στάδιο», είπε η υφυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Λουγκάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της ομπλάστ (περιφέρειας) και η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Οι πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες. Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

«Η Περιφέρεια Λουχάνσκ συνεχίζει να συγκρατεί την ορδή που καταστρέφει τις πόλεις και τα χωριά μας. Οι βομβαρδισμοί είναι ανελέητοι», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι , ο δρόμος Lysychansk-Bakhmut βρίσκεται υπό συνεχή ρωσικά πυρά.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters