Ουκρανία: Συνεχίζουν τα «εγκλήματα πολέμου» οι Ρώσοι – Βομβάρδισαν σπίτια και γραμμή φυσικού αερίου στο Κίεβο

Φωτιά και ζημιές προκάλεσαν σε σπίτια αλλά και σε μια γραμμή φυσικού αερίου στο Κίεβο, την πρωτεύουσα στην Ουκρανία, οι βομβαρδισμοί από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Τους βομβαρδισμούς από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στο Κίεβο κατήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος ανέφερε ότι έγιναν στη συνοικία Ποντίλ σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, το βράδυ.

Η φωτιά έχει περιοριστεί και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. Δεν έχουν εντοπίσει ακόμη θύματα, είπε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, η Ουκρανία θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Ανάμεσα στα άλλα περιστατικά κατά αμάχων στην Ουκρανία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αγορά στην πόλη Χάρκοβο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η ουκρανική κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Η φωτιά κατασβέστηκε αργότερα, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Η Ρωσία συνεχίζει να αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, αλλά οι εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται καθημερινά από τις επιθέσεις τείνουν να αποδεικνύουν το αντίθετο. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters