Ουκρανία: Στη Χερσώνα οι Ρώσοι καίνε τα πτώματα των στρατιωτών για να κρύψουν τις απώλειές τους

Στη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις καίνε τακτικά τα πτώματα των στρατιωτών για να κρύψουν τον αριθμό τους και τα αίτια θανάτου, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία.

Μέρη με μεγάλο αριθμό καμένων υπολειμμάτων πτωμάτων βρέθηκαν επανειλημμένα στα περίχωρα της κατεχόμενης Χερσώνας. Οι ζημιές από τη φωτιά καθιστούν αδύνατη την ταυτοποίηση των νεκρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία, αρχικά ακούστηκε έκρηξη στο σημείο, ενώ μετά ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επετράπη στους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.

«Αυτά τα πτώματα μεταφέρονται με φορτηγά από το τοπικό κέντρο κράτησης. Για να κρύψουν ότι σκόπιμα καίνε πτώματα, οι εκπρόσωποι του κατοχικού στρατού προσπαθούν να το περάσουν ως συνέπειες από τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού και τις επακόλουθες πυρκαγιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Διεύθυνση Πληροφοριών πρόσθεσε ότι οι έρευνες για ιατρούς συνεχίζονται στην κατεχόμενη Χερσώνα, επειδή οι γιατροί που βρίσκονται ακόμη στην πόλη αρνούνται να συνεργαστούν με τον εχθρό.

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν να διεξαγάγουν «δημοψηφίσματα» για τη δημιουργία όσων αποκαλούν «δημοκρατίες» στα κατεχόμενα στις περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζια. Στην περιοχή της Χερσώνας, λόγω έλλειψης χρημάτων, ο πληθυσμός έχει αρχίσει να καταφεύγει σε ανταλλαγές στα καταστήματα.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters