Ουκρανία: Καρέ καρέ η σοκαριστική εκκαθάριση ρωσικού χαρακώματος – Σκληρές εικόνες [vid]

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει «viral» ένα από τα πιο συγκλονιστικά βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το οποίο δείχνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την ωμή πραγματικότητα των μαχών στα χαρακώματα όπου οι δύο στρατιωτικές δυνάμεις πολεμούν σχεδόν «σώμα με σώμα».

Ο επίσημος λογαριασμός των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας στο Twitter δημοσίευσε τα συγκεκριμένα πλάνα, στα οποία στελέχη του 73ου Κέντρου Ναυτικών Επιχειρήσεων, εκκαθαρίζουν χαρακώματα που ελέγχουν Ρώσοι στρατιώτες στο νότιο θέατρο επιχειρήσεων, ενδεχομένως προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σημειώνονται οι πρώτες απώλειες ενώ στη συνέχεια ξεσπά μια ανταλλαγή πλευρών, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αναφέρουν ότι συνολικά 10 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας εκτελούν αποστολές πίσω από τις γραμμές του εχθρού και εν προκειμένω φαίνεται ότι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους. γεγονός που εξηγεί σε ένα βαθμό την σύγχυση και τις αντιδράσεις των τελευταίων στην ουκρανική έφοδο.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες: