Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο – Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

«Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούριι Ιχνατ.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούγονταν από τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανέλαβαν δράση.

«Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας Αντριι Γέρμακ.

Κάτοικοι του Κιέβου βρίσκουν καταφύγιο στους σταθμούς του μετρό.

Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, καταστρέφοντας πολλά σπίτια και σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

Ένας αξιωματούχος της πόλης Ζαπορίζια ανέφερε ότι κτίρια χτυπήθηκαν στα προάστια της πόλης και ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου τόνισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έχουν τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια. Ένας πάροχος ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στη βόρεια επαρχία Σούμι από τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters