Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον διοικητή τους – Τον κατηγόρησαν για τις μεγάλες απώλειες

Τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν έναν από τους διοικητές τους λόγω των απωλειών που υπέστησαν κατά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον διοικητή τους, περνώντας από πάνω του με ένα τανκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες απώλειες που υπέστη η Ρωσία κατά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Larisa Brown, αμυντική συντάκτρια των The Times του Λονδίνου, έγραψε στο Twitter , επικαλούμενη τον ανώνυμο αξιωματούχο, ότι ο διοικητής «έχει σκοτωθεί από μία από τις δικές του μονάδες» και ότι ο συνταγματάρχης «κατατράπηκε από τα δικά του στρατεύματα εσκεμμένα».

Ο διοικητής φαίνεται να είναι ο Συνταγματάρχης Medvechek, διοικητής της 37ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, από την Deborah Haynes, συντάκτρια ασφαλείας και άμυνας του Sky News, η οποία επικαλέστηκε επίσης δυτικό αξιωματούχο. Ο αξιωματούχος είπε ότι «έπεσε κάτω από το τανκ από τους στρατιώτες του», σύμφωνα με όσα είπε η Haynes.

Επίσης, έγραψε στο Twitter ότι ο αξιωματούχος είπε: «Ο διοικητής μιας από τις μονάδες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια του μεγέθους της απώλειας που είχε λάβει η ταξιαρχία του από την αρχή της εισβολής».

Με πληροφορίες από: Business Insider / The Huffington Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters