Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε γέφυρα «στρατηγικής σημασίας» στην Οδησσό [vid,pics]

Μια γέφυρα στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία έχει προσωρινά κλειστεί την κυκλοφορία μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση σήμερα 26 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Σερχίι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, στο Telegram.

Ο Μπράτσουκ εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω ζημιάς στη γέφυρα, ωστόσο αρνήθηκε να παράσχει άλλες πληροφορίες για λόγους ασφαλείας, συγκεκριμένα για τον τόπο, τη φύση και το εύρος της ζημιάς.

Αυτή η γέφυρα είναι μια ζωτικής σημασίας «αρτηρία» μεταφοράς που συνδέει την Οδησσό με τα ρουμανικά σύνορα. Επίσης, συνδέει την περιοχή με την αποσχιθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία. Η γέφυρα είναι σχεδόν η μόνη οδική και σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ τριών περιοχών της περιοχής της Οδησσού.

Στην Οδησσό ενεργοποιήθηκε σήμερα συναγερμός αεροπορικής επιδρομής δύο φορές. Ο Oleksandr Kamyshin, Πρόεδρος της σιδηροδρομικής εταιρείας Ukrzaliznytsia στην Ουκρανία,  επιβεβαίωσε ότι η σιδηροδρομική γέφυρα στις εκβολές του Δνείστερου είχε βομβαρδιστεί στις 12:36. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Νωρίτερα, στις 25 Απριλίου, οι Ρώσοι προσπάθησαν να βομβαρδίσουν την περιφέρεια της Οδησσού από το έδαφος της κατεχόμενης Κριμαίας.

Είχαν επίσης εξαπολύσει πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό στις 23 Απριλίου, σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 αμάχους, καθώς ο πύραυλος κατέστρεψε μια κατοικία και μια αστική υποδομή. Τρεις ακόμη ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Με πληροφορίες από: New Voice of Ukraine