Ουκρανία: «Ρωσική προβοκάτσια» βλέπει το Κίεβο για τον πύραυλο S-300 που έπεσε στη Λευκορωσία

Το υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία «δεν αποκλείει μια σκόπιμη προβοκάτσια» εκ μέρους της Ρωσίας «για να εμπλακεί η Λευκορωσία στον πόλεμο», αφού το Μινσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

«Η ουκρανική πλευρά δεν αποκλείει μια σκόπιμη προβοκάτσια εκ μέρους του ρωσικού κράτους-τρομοκράτη, το οποίο χάραξε μια τέτοια πορεία για τους πυραύλους πλεύσης ώστε να προκαλέσει την αναχαίτισή τους στον εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της Λευκορωσίας» ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία δήλωσε πάντως έτοιμο να συμμετάσχει σε μια έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το «συμβάν».

«Εκτεταμένες ζημιές» από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Η ομοβροντία ρωσικών επιθέσεων σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας προκάλεσε «εκτεταμένες ζημιές» στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές από τα πολλαπλά πλήματα του ρωσικού στρατού από τον Οκτώβριο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ukrenergo, του εθνικού διαχειριστή του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Δυστυχώς, λόγω εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο, είναι δύσκολο για εμάς να προμηθεύουμε ηλεκτρική ενέργεια τις επαρχίες του Χαρκόβου, του Κιέβου, της Οδησσού, του Μικολάιφ, της Χερσώνας και του Λβιβ», τόνισε ο Κουντρίτσι στην ουκρανική τηλεόραση.

«Ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του: το σύστημα λειτουργεί» και «ένα μέρος έχει (ήδη) αποκατασταθεί», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters