Ουκρανία: Πρώην Ρώσος βουλευτής και επικριτής του Κρεμλίνου τραυματίστηκε από επίθεση drone τύπου Shahed [pics]

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκρουσε ρωσική επίθεση με drone τύπου Shahed σε περιοχή έξω από το Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά από τα συντρίμμια του τραυματίσθηκαν δύο άνθρωποι, που αναγνωρίστηκαν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, ως ένας πρώην Ρώσος βουλευτής που έγινε επικριτής του Κρεμλίνου και η σύζυγός του.

Ο πρώην Ρώσος βουλευτής, Ιλιά Πανομαριόφ, ο οποίος ζει χρόνια στην Ουκρανία και έχει πάρει την ουκρανική υπηκοότητα, έγραψε στο Χ ότι σήμερα ένιωσε «σαν να γεννήθηκε για δεύτερη φορά» και ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda, επικαλούμενο πηγές, έγραψε ότι τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι του, τραυματίζοντας τον ίδιο και τη σύζυγό του. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Obozrevatel δημοσίευσε μια φωτογραφία του Πανομαριόφ να κοιτάζει σε μια κάμερα, με το πρόσωπο και το πάνω μέρος του στήθους του να είναι γεμάτο με αίμα.

Ο Πανομαριόφ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει το περιστατικό. Οι περιφερειακές αρχές του Κιέβου ανέφεραν ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή ήταν η δεύτερη μέσα σε ισάριθμες νύχτες. Δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν άμεσα πλήγματα σε κατοικίες ή κρίσιμες υποδομές, ανέφεραν.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε και τα επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Χθες, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε 87 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια από τις μεγαλύτερες παρόμοιες επιθέσεις του πολέμου μέχρι σήμερα. Η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο κυβερνήτης της κεντροανατολικής περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία κατέρριψε επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκεί και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M στην πληγείσα βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, τραυματίζοντας ένα ακόμη άτομο, δήλωσε ο κυβερνήτης της.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters