Ουκρανία: Πολλαπλές εκρήξεις στο Ντονέτσκ αναφέρει το Reuters – Ένας άμαχος νεκρός από βομβαρδισμούς

Ο ήχος πολλαπλών εκρήξεων ακούστηκε γύρω στις 18.15 ώρα Ελλάδας σήμερα, στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η φύση των εκρήξεων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Το θύμα, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Υπενθυμίζεται, ότι αργότερα σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την αναγνώριση ή μη των αποσχιθέντων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, το οποίο θα αποτελέσει παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και θα φέρει τις δύο γειτονικές χώρες ένα βήμα πιο κοντά σε ένοπλη σύρραξη ευρείας κλίμακας.

Πηγή: Reuters / AFP / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters