Ουκρανία: Πλοίο εσθονικής εταιρείας βυθίστηκε ανοιχτά της Οδησσού [pics]

Σύμφωνα με το Reuters, ένα εσθονικό πλοίο με σημαία Παναμά βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού στην Ουκρανία, μετά από έκρηξη. Πιθανότατα έπεσε σε νάρκη. Τέσσερις είναι οι αγνοούμενοι, δύο σε σωσίβια λέμβο.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο με το όνομα «Helt» το οποίο μάλλον χτυπήθηκε από νάρκη ανοικτά της Οδησσού. Από τα μέλη του πληρώματος, τέσσερις αγνοούνται ενώ δύο βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Vista Shipping Agency με έδρα το Ταλίν της Εσθονίας.

Η Εσθονία είναι μέλος του NATO, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι η βύθιση θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμη περαιτέρω σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη και πιθανώς εμπλοκή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας. Σημειώνεται επίσης ότι το Helt είχε σημαία του Παναμά και αυτή είναι η τοποθεσία που δίνει το Marine Traffic.

Χθες, οι Ουκρανοί είχαν καταγγείλει την ρωσική πλευρά ότι εκβιάζει το συγκεκριμένο πλοίο να εισέλθει στα νερά της Μαύρης Θάλασσας για να το χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα, ειδάλλως σε αντίθετη περίπτωση θα άνοιγαν πυρ.