Ουκρανία: Παραιτήθηκαν ο αρμόδιος υπουργός για την εγχώρια πολεμική βιομηχανία και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος

Ο Ουκρανός υπουργός αρμόδιος για την εγχώρια παραγωγή όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμούσιν, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα και τον υπουργό Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλέτς.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι οι αιτήσεις για την παραίτησή τους θα συζητηθούν σύντομα στο κοινοβούλιο.

Ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμούσιν δήλωσε ότι θα παραμείνει στον αμυντικό τομέα αλλά σε διαφορετική θέση.

Ο πρόεδροε του κοινοβουλίου δήλωσε επίσης ότι ελήφθη επιστολή παραίτησης και από τον Πρόεδρο του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επίκειται μία ολοκληρωτική αλλαγή στην κυβέρνηση στην Ουκρανία και στο γραφείο του προέδρου Ζελένσκι. Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναμένεται να αλλάξουν είναι και ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ωστόσο δεν υπήρξε επιστολή παραίτησης από τον ίδιο σήμερα.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters