Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Χερσώνα

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν, σήμερα Τρίτη, ένα μαιευτήριο στη Χερσώνα, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου στην Ουκρανία, Κίρυλο Τιμοσένκο.

«Έχουν βομβαρδίσει ένα μέρος όπου γεννήθηκαν δύο μωρά σήμερα. Πριν από την επίθεση, οι γιατροί κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια καισαρική τομή. Υπάρχουν πέντε γυναίκες που τοκετεύουν στην εγκατάσταση. Από θαύμα, κανείς δεν τραυματίστηκε. Τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς προστατεύθηκαν στο καταφύγιο», έγραψε στο κανάλι του Telegram.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το προηγούμενο 24ωρο δεκάδες πόλεις στις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Χάρκοβο, Χερσώνα και Ζαπορίζια. «Προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, ο εχθρός συνεχίζει να βομβαρδίζει με πυροβολικό κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου», ανέφεραν.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό στη Χερσώνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας μια αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη αυτήν που ανακατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από: Interfax / Φωτογραφία αρχείου Reuters