Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό Su-25 και ένα ελικόπτερο Mi-17

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο MI-17 κοντά στο Σλοβιάνσκ, αλλά και ένα αεροσκάφος SU-25 στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ενισχύει τις αμυντικές της θέσεις σε περιοχές που κατέχει στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιέζουν την ρωσική γραμμή στη Χερσώνα εδώ και ένα μήνα, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι και προειδοποιεί για νέες αντεπιθέσεις κατά ρωσικών θέσεων σε πόλεις στην Ουκρανία που ελέγχει προσωρινά η Μόσχα.

Οι ενισχύσεις αυτές περιλαμβάνουν τη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, τη δημιουργία οχυρωματικών θέσεων μεταξύ της Μαριούπολης και της Ζαπορίζια καθώς και στη Χερσώνα, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στη Μελιτόπολη επίσης εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ελέγξουν ολόκληρη την επικράτεια της περιφέρειας Λουγκάνσκ. Σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε δύο χωριά, το Bilohorivka και το Verkhnokamianka, σύμφωνα με τον Σέρχι Χαϊντάι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου