Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

«Η βασική προσπάθεια (της Ρωσίας) επικεντρώνεται στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τη Μαριούπολη και τις πόλεις Ποπάσνα και Ρούμπιζνε, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία «ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει παρατηρήσει κάποιες μετακινήσεις μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιφ, όμως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μαζική αποχώρηση.

Το ίδιο υποστηρίζει και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται κοντά στο Κίεβο και στην πόλη Τσερνίχιφ, στη βόρεια Ουκρανία, προκειμένου να επικεντρώσουν τη δράση τους σε άλλες περιοχές και να ολοκληρώσουν την «απελευθέρωση» της περιφέρειας του Ντονμπάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που μεταδόθηκε από ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ανακοίνωση αυτή, που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Reuters, έρχεται μία ημέρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της κοντά στο Κίεβο και το Τσερνίχιφ, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογράφους του Reuters που βρίσκονται στο Κίεβο καθώς και με τον δήμαρχο του Τσερνίχιφ, οι ρωσικές επιθέσεις και στις δύο αυτές περιοχές συνεχίστηκαν και σήμερα.

Κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στόχος ρωσικών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη

Ένα κτίριο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έγινε στόχος ρωσικών βομβαρδισμών στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα μια ουκρανή αξιωματούχος.

«Οι εισβολείς βομβάρδισαν εσκεμμένα ένα κτίριο της ΔΕΕΣ στη Μαριούπολη», έγραψε στο Telegram η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο. «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για τα θύματα», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν δέχθηκε τα πυρά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία Reuters