Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ρωσικούς Iskander, Kh-59 και 15 drones

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία κατέστρεψαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, δύο πυραύλους cruise Kh-59 και 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της νύκτας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα 6.8.2024 μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει τι συνέβη με τους δύο πυραύλους που δεν καταστράφηκαν.

Και ουκρανική επίθεση με drones στο Κουρσκ

Επιδρομή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με drones είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στη νότια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της, διευκρινίζοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τουλάχιστον 26 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρκετές κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην επιδρομή στην πόλη Σούντσα της νοτιοδυτικής περιφέρειας αυτής, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Αλεξέι Σμίρνοφ μέσω Telegram.

Ο κ. Σμίρνοφ ανέφερε σε άλλη ανάρτηση ότι την προηγουμένη, καταστράφηκαν 41 drones και τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία σπανίως αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών και των απωλειών που υφίστανται σε επιθέσεις της αντίπαλης πλευράς στον πόλεμο, εξαιρουμένων συνήθως περιπτώσεων που υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων ή πλήττονται στόχοι που δεν θεωρούν στρατηγικής σημασίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ