Ουκρανία: «Οι δυνάμεις του Καντίροφ γυρνάνε πίσω στην Τσετσενία λόγω… μεγάλων απωλειών»

Οι Τσετσένοι μαχητές του ρωσικού στρατού μετά την απώλεια εκατοντάδων στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία στάλθηκαν πίσω στην Τσετσενία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ουκρανική Pravda.

Η ουκρανική αντικατασκοπεία (SBU) ανέφερε την απώλεια των «Καντιροβίτων» στην Ουκρανία, κατονόμασε τους διοικητές των τσετσενικών μονάδων της Rosguard, που εξουδετερώθηκαν κοντά στο Κίεβο, και είπε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής τους στη ρωσική εισβολή.

Οι αναφορές για στρατεύματα της Τσετσενίας που συμμετείχαν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Στις 27 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστό ότι ο διοικητής του 141ου Μηχανοκίνητου Τάγματος της Τσετσενικής Ροζγκάρντ, στρατηγός Magomed Tushayev, σκοτώθηκε κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό φέρεται να επιβεβαιώθηκε από έναν αιχμάλωτο μαχητή αυτής της μονάδας.

Τελικά, σύμφωνα με την αντικατασκοπεία της SBU, στις 13 Μαρτίου, οι Τσετσένοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή του Κιέβου μέσω Λευκορωσίας και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Τσετσενία. Την ίδια ώρα, ο Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στέλνει χίλιους ακόμη μαχητές του στην Ουκρανία.

Χθες, 19 Μαρτίου, ο Καντίροφ, δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι έχει τραβηχτεί στη Μαριούπολη και δείχνει Τσετσένους μαχητές να ανταλλάσουν πυρά με ουκρανούς μαχητές που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο.