Ουκρανία: Νέα επίθεση με Shahed εναντίον του Κιέβου – Εκτοξεύθηκαν από την Λευκορωσία

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν drones Shahed από το έδαφος της Λευκορωσίας με κατεύθυνση το Κίεβο, όπου ήχησαν οι σειρήνες, καλώντας τους κατοίκους να μπουν στο πλησιέστερο καταφύγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Pravda της Ουκρανίας, έχουν εκτοξευτεί περισσότερα από 10 ιρανικά drones Shahed.

Όπως είπε στην Ukrainska Pravda ο συνταγματάρχης Yurii Ihnat, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το γεγονός ότι ηχούν οι σειρήνες προμηνύει δυνητικό κίνδυνο, εν προκειμένω από τα Shahed.

«Εάν ηχήσει η σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, τότε υπάρχει απειλή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής, γιατί εάν ενεργοποιηθεί μια σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, τότε σαφώς υπάρχει απειλή και, κατά συνέπεια, διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις. Θα κάνουμε σχόλια μόλις έχουμε τα αποτελέσματα… Οι Ρώσοι έχουν αυτά τα Shahed στη νότια Ουκρανία καθώς και στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται στο Κίεβο από τη Λευκορωσία», είπε ο Ihnat.

Σύμφωνα πάντως με ανάρτηση στο Twitter από το ειδησεογραφικό δίκτυο Euromaidan, όλα τα ιρανικά drones αναχαιτίστηκαν, χωρίς κάποιο να βρει τον στόχο του.

Κατά το ίδιο δίκτυο ανάμεσα στους στόχους αυτούς ήταν και φράγμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες υδροδότησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: pravda.com.ua