Ουκρανία: «Να δοθεί άμεσα καθεστώς υποψηφίου μέλους της ΕΕ» λένε Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Γιοχάνις

Οι ηγέτες της ΕΕ στο Κίεβο υποστηρίζουν την άμεση υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξει στην ΕΕ, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι και οι τέσσερις ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι παρόντες στο Κίεβο υποστήριξαν την ιδέα να δοθεί «άμεσο» καθεστώς υποψηφίου στην ΕΕ στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντράγκι είπε ότι το κύριο μήνυμά του κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο ήταν ότι η Ιταλία θέλει να δει την Ουκρανία ως μέρος της ΕΕ.

Ο Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία όσο χρειάζεται, περιγράφοντας τον αγώνα του Κιέβου ενάντια στη ρωσική εισβολή ως «ηρωικό».

«Η Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας θετικής απόφασης για την Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για τη Μολδαβία», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τυπου. «Η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε ο κ. Σολτς και εξέφρασε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Ουκρανών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Guardian / Φωτογραφία Reuters