OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Μεγαλώνει η λίστα» των δυτικών χωρών που κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για ρωσικά αεροσκάφη

27/02/2022 - 14:13
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση 14.13

Δεύτερη ενημέρωση 14.34

Τρίτη ενημέρωση 15.05

Τέταρτη ενημέρωση 16.52

Η Φινλανδία και η Δανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ακολουθώντας πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Φινλανδία, που έχει σύνορα τουλάχιστον 1.300 χλμ. με τη Ρωσία, «ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο στη ρωσική αεροπορική κυκλοφορία», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Τίμο Χαράκα σε τουίτ που αναρτήθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Δεν διευκρινίστηκε πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Σήμερα το πρωί η Δανία ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στα ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ. Κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα, «θα πιέσουμε για ένα κλείσιμο σε κλίμακα ΕΕ», έγραψε στο Twitter ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «πρέπει να αντικρουστεί με όσο πιο ισχυρές διεθνείς κυρώσεις είναι δυνατό», είπε. Με πολλές χώρες να έχουν κλείσει ή να έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Γερμανία…) τα ρωσικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη.

Το κλείσιμο του φινλανδικού εναέριου χώρου μπορεί να επηρεάσει επίσης τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ στη Βαλτική ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Η Μόσχα έχει αρχίσει, από την πλευρά της, να απαγορεύει σε αεροσκάφη που προέρχονται από διάφορες χώρες να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

Η μία χώρα μετά την άλλη κλείνουν τους εναέριους χώρους τους

Το Βέλγιο αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο του για όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, με μήνυμά του στο Twitter, τονίζει: «Οι ευρωπαϊκοί μας ουρανοί είναι ανοιχτοί ουρανοί. Είναι ανοιχτοί για εκείνους που συνδέουν τους ανθρώπους, όχι για εκείνους που επιδιώκουν να επιτεθούν βάναυσα.

Πριν από λίγο η κυβέρνηση Ντράγκι έκανε γνωστό οτι η Ιταλία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη.

Η Ολλανδία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη από απόψε το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της χώρας. «Δεν υπάρχει χώρος στον ολλανδικό εναέριο χώρο για ένα καθεστώς που ασκεί περιττή και στυγνή βία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαρκ Χάρμπερς. «Επομένως, η Ολλανδία προετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη απόψε».

Παράλληλα, η Ισλανδία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έγραψε σε tweet ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντοτίρ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της χώρας για ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, με τον τρόπο αυτό, η Βόρεια Μακεδονία συμμετάσχει στις συστάσεις της ΕΕ και των κρατών μελών της που έχουν ήδη λάβει τέτοιες αποφάσεις, λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η Γαλλία επίσης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών και θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη, προκειμένου να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, έγραψε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ζαν Μπατίστ Ντζεμπαρί σε ένα τουίτ.

«Η Γαλλία κλείνει τον εναέριο χώρο της προς όλα τα ρωσικά αεροσκάφη και τις αεροπορικές εταιρείες από απόψε», έγραψε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.

Η Ισπανία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, μια απόφαση με άμεση ισχύ, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

«Θα καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις απρόκλητες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε ο Ομάρ Αλγκάμπρα σε μήνυμά του στo Twitter.

Η Αυστρία έκλεισε σήμερα το απόγευμα τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωί η κυβέρνηση. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν αποδεχόμαστε τη στρατιωτική του εισβολή στην Ουκρανία», εξήγησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Ο αποκλεισμός των ρωσικών αεροσκαφών είναι ένα ακόμη μέτρο που αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Πούτιν», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων APA και πρόσθεσε ότι η Βιέννη βρίσκεται σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Αεροσκάφη που είναι καταγεγραμμένα στη Ρωσία, είναι ιδιοκτησία Ρώσων πολιτών ή ναυλωμένα από Ρώσους δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται στον αυστριακό εναέριο χώρο ή να προσγειώνονται σε αυστριακά αεροδρόμια. Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν πτήσεις έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από την αυστριακή κυβέρνηση.

Σουηδία – Λουξεμβούργο ετοιμάζονται να λάβουν την ίδια απόφαση

Η Σουηδία ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε σήμερα ένας υπουργός της σουηδικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας Χανς Ντάλγκρεν δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR ότι η χώρα του θα ασκήσει, επίσης, πιέσεις για το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε επίσης, σε ένα δελτίο τύπου, ότι «προετοιμάζει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις για να κλείσει» τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΕΛΓΙΟΔΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΟΥΗΔΙΑΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Related Posts

Ουκρανία - Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ζελένσκι και Μερτς – Συζητήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας

15/12/2025 - 20:21
Μακρόν - Χριστοδουλίδης
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

15/12/2025 - 18:55
ΜΙ6
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

15/12/2025 - 18:34

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1944 oι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ζελένσκι και Μερτς – Συζητήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Top News

Δημοσκόπηση Alco: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δίκιο στους αγρότες δίνουν 8 στους 10

Κόνι Μεταξά: «Είχα την ταμπέλα της ατάλαντης - Μου πήρε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταλάβω ότι δεν είναι αλήθεια»

Ο Τριαντάφυλλος για την κατάσταση του γάμου του: «Είμαστε πολύ ωραία, όπως ο Καρβέλας με τη Βίσση»

Μαρία Καρυστιανού: «Είμαι στην πρώτη γραμμή οργάνωσης κινήματος που μπορεί να γίνει κόμμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert