Ουκρανία: «Μεγαλώνει η λίστα» με τις απώλειες ρωσικών τεθωρακισμένων και μαχητικών αεροσκαφών – Τι λέει η ρωσική πλευρά [pics,vids]

Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται δώδεκα ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν ολοένα και περισσότερα ρωσικά άρματα μάχης.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ρωσικά τεθωρακισμένα να είναι είτε παρατημένα είτε να έχουν καταστραφεί από τις ουκρανικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Εκτός από άρματα μάχης, στην περιοχή του Τσερνίχιβ, οι ουκρανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν επίσης κι ένα ρωσικό κομβόι προμήθειας καυσίμων, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν βρεθεί πολλές φορές παρατημένα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων.

Πυραυλικά συστήματα «Uragan», συστήματα αεράμυνας Pantsir-S, συστήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα άρματα μάχης T-80U συμπεριλμβάνονται στην λίστα απωλειών του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, στις περιοχές Konotop και Okhtyrka οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πάνω από το 50% του προσωπικού τους.

Επιπλέον, το ουκρανικό ΥΠΑΜ επισημαίνει ότι οι τσετσένικες δυνάμεις του Καντίροφ στοχεύουν και σκοτώνουν αμάχους στο χωρίο Μύλα στην περιοχή του Κιέβου.

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία, η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου IL-76 και δύο ελικόπτερα Mi-24, γεγονός που απέτρεψε την απόβαση εχθρικών οπλισμένων στρατευμάτων κοντά στο Vasilkov, νότια της περιφέρειας του Κιέβου. Επίσης, υποστηρίζουν πως η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε ένα ρωσικό Su-30SM.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι «μπαίνουν» στο Κίεβο

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε σήμερα, Δευτέρα 07 Μαρτίου 2022, βίντεο το οποίο δείχνει ένα ρωσικό κομβόι με τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου BMP-2 και T-80BVM, να εισέρχονται στην περιοχή του Κιέβου.

Το συγκεκριμένο βίντεο αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και αντιδράσεις λόγω..καιρού. Ενώ στο βίντεο φαίνεται πως χιονίζει την ώρα που τα άρματα μετακινούνται προς το Κίεβο, τοπικές πηγές αναφέρουν πως σήμερα στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα δεν χιόνισε!

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατέρριψαν σήμερα τρία ουκρανικά μαχητικά Su-27 κοντά στην Πολτάβα, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 στο Gostomel και δύο ελικόπτερα Mi-24 στην περιοχή Makarov. Με βάση τις πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου, από την αρχή της εισβολής μέχρι σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 2.396 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Φωτογραφία Reuters