Ουκρανία: Με εντολή Ζελένσκι ενισχύονται οι δυνάμεις του βορρά μετά την «μετακόμιση» της Wagner

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε εντολή στους ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές να ενισχύσουν τον βόρειο στρατιωτικό τομέα της Ουκρανίας μετά την άφιξη στην Λευκορωσία του αρχηγού των Ρώσων μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία έχουν ενημερωθεί από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις δυνάμεις ασφαλείας για την κατάσταση στην Λευκορωσία, τον βόρειο γείτονα της Ουκρανίας

Νωρίτερα, η υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις στην αντεπίθεσή τους κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής.

Η Ουκρανία θα λάβει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Ουκρανία θα λάβει 1,5 δισ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για να στηρίξει την ανοικοδόμηση και την ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ.

Τα κονδύλια θα δοθούν με την εγγυήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και θα διοχετευθούν για να στηριχθεί η κοινωνική ασφάλιση και η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Σμιχάλ μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Γενικά, το δάνειο θα βοηθήσει στο να υποστηριχθούν οι επιδοτήσεις ατόμων που έχουν αλλάξει τόπο κατοικίας στο εσωτερικό της χώρας και οι πληρωμές συντάξεων», δήλωσε ο Σμιχάλ.

Η Ουκρανία βασίζεται στην οικονομική βοήθεια των ξένων εταίρων της για να είναι σε θέση να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει λάβει τον Ιούνιο το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημοσιονομική στήριξη από τους εταίρους της Ουκρανίας, με το 40% με την μορφή επιχορηγήσεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters