Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει σπίτια, καταφύγια και νηπιαγωγεία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία με ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου, στοχεύοντας και πλήττοντας συγκροτήματα σπιτιών, νηπιαγωγεία αλλά και καταφύγια όπου χιλιάδες Ουκρανοί έχουν κρυφτεί για να σωθούν από την ρωσική επίθεση.

Στην ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές δυνάμεις ανήρτησαν και μία φωτογραφία – ντοκουμέντο, που δείχνει σπίτια βομβαρδισμένα και νεκρούς άμαχους πολίτες, ως αποδεικτικό στοιχείο. «Μην πιστεύετε τα ψέματα του εχθρού. Δεν βομβαρδίζει μόνο στραατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πυροβολούν ασθενοφόρα!

Ειδικότερα, αναφέρεται στην περιοχή Sumy, που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, βόρεια από το Χάρκοβο, πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπου εκεί διαδραματίζονται σκληρές μάχες μεταξύ των δύο δυνάμεων. Η πόλη Okhtyrka έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό και υπάρχουν αρκετές απώλεις.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νηπιαγωγείο και ορφανοτροφείο, ενώ υποστήριξε ότι θα παραδώσει σύντομα τα αποδεικτικά στοιχεία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τους Ρώσους στρατιώτες ότι πυροβολούν εναντίον ασθενοφόρων στις περιοχές Ζαπορίζιε και Τσερνίχιφ.

Ο υπουργός Βίκτορ Λιάσκο είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Ukrainian TV ότι οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και εναντίον μιας ψυχιατρικής κλινικής στο Τσερνίχιφ.