Ουκρανία: Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού Su-34 που προσπαθούσε να βομβαρδίσει το Μικολάγιεφ

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-34 που προσπαθούσε να επιτεθεί στο Mικολάγιεφ σήμερα, Κυριακή, αναφέρει η Νότια στρατιωτική περιφέρεια στην Ουκρανία.

«Μια μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-34 που προσπαθούσε να βομβαρδίσει το Mικολάγιεφ», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο εχθρός προσπαθεί να κάνει προόδους και επιθέσεις στην περιφέρεια αυτή, αλλά μέχρι τώρα οι ουκρανικές δυνάμεις αντίστασης τον απωθούν με επιτυχία», προσθέτει η Ουκρανία στην ανακοίνωση.

Επίσης, πληροφορίες από την Ουκρανία αναφέρουν ότι στις 14 Μαρτίου, ένα Su-34 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από ουκρανικές δυνάμεις, χωρίς να προσδιορίσουν τον τόπο, αλλά δημοσιεύοντας φωτογραφία με τα συντρίμμια του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Σε διαφορετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν ότι έπληξαν τουλάχιστον 13 εναέριους στόχους που ανήκουν στους Ρώσους. Ανάμεσά τους είναι τρία μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, πέντε drones και τέσσερις πύραυλοι cruise.

«Στις 9 Απριλίου, οι αντιαεροπορικές άμυνες της Πολεμικής Αεροπορίας, των Χερσαίων Δυνάμεων και των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων έπληξαν τουλάχιστον 13 εναέριους στόχους που ανήκουν στους Ρώσους επιτιθέμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση στο Telegram.

Φωτογραφία Twitter