Ουκρανία: «Καταρρίψαμε 17 από τα 23 drones που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας»

Η Ουκρανία κατέρριψε 17 από τα 23 μη επανδωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές σε αρκετές περιφέρειες, ανακοίνωσαν σήμερα 14.8.2024 η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και τοπικές αρχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης εναντίον της Ουκρανίας δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους Kh-59/69, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Από την επίθεση στην Ουκρανία επλήγησαν υποδομές στις βόρειες περιφέρειες του Τσερνίχιβ και του Ζιτόμιρ, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη νότια περιφέρεια του Μικολάιφ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ. Τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε δύο ιδιωτικές κατοικίες, χωρίς και πάλι να αναφερθούν θύματα, πρόσθεσε.

Οι κυβερνήτες κεντρικών περιφερειών στην Ουκρανία και συγκεκριμένα του Κιέβου, του Τσερκάσι και του Κίροβοχραντ δεν ανέφεραν ζημιές σε υποδομές ή θύματα μετά την επίθεση.

Ο κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο δήλωσε πως τα συντρίμμια προκάλεσαν δασική πυρκαγιά που στη συνέχεια κατασβέσθηκε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ