Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο ξανά! – Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Μακάριβ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών στην Ουκρανία, Αντόν Χεραστσένκο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, μετέδωσε το Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου — ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα — έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, αναφέρει σε ανακοίνωση η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya).

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για θύματα. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν διακοπεί.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι από την «πυραυλική επίθεση» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο δίκτυο παροχής θέρμανσης, εν μέσω του ψύχους που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών και δημοσιογράφων που βρίσκονται στο Κίεβο, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση από αέρος μέσα σε μία ώρα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οβίδα έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο IBIS στο Κίεβο.

Σημαντική νίκη για τις ουκρανικές δυνάμεις

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που αντιστέκονται δυναμικά στους ρώσους εισβολείς, απελευθέρωσαν τον οικισμό Μακάριβ στα δυτικά της περιφέρειας του Κιέβου και με «ασπίδα» την περιοχή αυτή θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις να «πάρουν» το Κίεβο.

«Η 94η και η 95η Ταξιαρχία στην Ουκρανία απελευθέρωσαν το Μακάριβ, δυτικά του Κιέβου και πήραν τη θέση τους εκεί», δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής Valeriy Zaluzhnyiy. Οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται βορειοδυτικά από το Κίεβο, με κύρια ελπίδα να περικυκλώσουν και να καταλάβουν την πρωτεύουσα.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την στιγμή της αεροπορικής επίθεσης στο Ιρπίν από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε πολλές πόλεις στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit / Reuters / Φωτογραφία Twitter