Ουκρανία: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού – Στο Κίεβο βρίσκονται Μισέλ και Ντερ Λάιεν

Σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν ξανά σήμερα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές στην Ουκρανία, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέπτονται τη χώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο πρώτος αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο ήχησε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν αφού εντοπίστηκε δραστηριότητα μαχητικών αεροσκαφών MiG-31 στην Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ βρίσκονται στην ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δεύτερος, ώρες αργότερα, μετά τη συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα που παραχώρησαν ο Ζελένσκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το πρωί ήχησε ο πρώτος συναγερμός

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας συγκεντρώνονταν για μια σύνοδο κορυφής στο Κίεβο, το οποίο αναμένεται να κερδίσει υποσχέσεις για περαιτέρω υποστήριξη, όμως όχι και υπόσχεση για ταχεία ένταξη στην ΕΕ.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στην πρωτεύουσα και σε όλη τη χώρα, όμως δεν είχαν υπάρξει αναφορές για ρωσικά πυραυλικά πλήγματα την ώρα που η σύνοδος κορυφής επρόκειτο να αρχίσει στο Κίεβο.

«Δεν θα υπάρξει ανάπαυλα στην αποφασιστικότητά μας. Επίσης θα σας υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα στο ταξίδι σας προς την ΕΕ», έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ κάτω από μια φωτογραφία του στην κεντρική πλατεία του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, όμως οι νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ για την επέτειο αναμένεται ότι θα υπολείπονται των αιτημάτων της κυβέρνησής του, ενώ η ΕΕ δεν θα προσφέρει στο Κίεβο τη δυνατότητα να ενταχθεί εσπευσμένα στην Ένωση ενώ βρίσκεται σε πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters