Ουκρανία: «Η Τουρκία αγοράζει τα σιτηρά που μας κλέβει η Ρωσία» λέει ο πρέσβης στην Άγκυρα

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που αγοράζουν σιτηρά που η Ρωσία έχει κλέψει από την Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε την συνδρομή των τουρκικών αρχών και της Interpol στην έρευνα σχετικά με το ποιοι ενέχονται στην διέλευση των φορτίων σιτηρών από τα τουρκικά ύδατα.

Σημειώνεται πως χθες ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι «εάν υπάρχει μία κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο, θα φταίει ο Πούτιν» και πρόσθεσε πως «η επισιτιστική ασφάλεια «είναι και ένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μία ευκαιρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεμπερδέψουμε αυτό το χάος που έφερε ο πόλεμος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου».

Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονιστεί ότι οι εικόνες από τη Maxar Technologies, με ημερομηνία 19 και 21 Μαΐου, δείχνουν τα πλοία,  το Matros Pozynich και το Matros Koshka, ελλιμενισμένα δίπλα σε κάτι που φαίνεται να είναι σιλό σιτηρών. Και τα δύο πλοία έχουν πλέον εγκαταλείψει το λιμάνι, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic.com, με το Matros Pozynich να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος και να φέρεται πως έχει βάλει ρότα για Βηρυτό και το Matros Koshka βρίσκεται ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα.