Ουκρανία: Η στρατονομία έκανε εφόδους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για φυγόστρατους [vids]

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την Ουκρανία με άντρες από την στρατονομία να κάνουν έφοδο σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, ακόμα και εμπορικά καταστήματα για να συλλάβουν φυγόστρατους, καθώς παραμένει σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος για την κατάταξη ανδρών από 25 έως 60 ετών.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν, επειδή προφανώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις προσωπικού στον ουκρανικό στρατό, την ίδια στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που στρατονόμοι σέρνουν δύο άνδρες κατά την έξοδό τους την Παρασκευή (11-010-2024) από τον συναυλιακό χώρο «Palace of Sports» στο Κίεβο, όπου είχαν παρακολουθήσει συναυλία του ουκρανικού ροκ συγκροτήματος Okean Elzy.

 

Λόγω της μεγάλης έλλειψης στρατιωτών η Ουκρανία μείωσε την ηλικία επιστράτευσης από 27 σε 25 έτη, κατήργησε τον περασμένο Απρίλιο τα «παραθυράκια» του νόμου για την μερική επιστράτευση, ενώ μελετά και τη επιστράτευση καταδίκων.

Αναλυτές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία μετρά πάνω από 650.000 απώλειες, και μολονότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τις απώλειες της Ουκρανίας, υπολογίζεται ότι είναι περίπου το ένα τέταρτο έως ένα τρίτο εκείνων των δυνάμεων της Μόσχας.

Με πληροφορίες από: The Telegraph / Φωτογραφία αρχείου Reuters