Ουκρανία: Η Ρωσία θα χρειαστεί 5 χρόνια για να αποκαταστήσει τα αποθέματα πυραύλων – «Αυξάνουμε την παραγωγή» απαντά η Μόσχα

Οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι θα χρειαστούν 5 χρόνια για να αποκαταστήσει η Ρωσία το προπολεμικό απόθεμα πυραύλων υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής Pravda, επικαλούμενη πηγές από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να επαναφέρουν το απόθεμα στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2022. Οι κυρώσεις τους εμποδίζουν να αποκτήσουν ανταλλακτικά».

Η πηγή ασφαλείας πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα μπορεί να παράγει πυραύλους «σιγά σιγά» χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα αποθέματα, αλλά «με πιο αργό ρυθμό και σε μικρότερες ποσότητες».

«Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή όλων των τύπων όπλων»

Η Ρωσία ενισχύει την παραγωγή όλων των τύπων όπλων, από άρματα μάχης έως πυραύλους υψηλής ακρίβειας και drones, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η παραγωγή όπλων και ειδικού εξοπλισμού όλων των τύπων αυξάνεται πολλαπλά: από τανκς και πυροβόλα όπλα έως πυραύλους και drones υψηλής ακρίβειας. Προστατέψτε τον εαυτό σας!» έγραψε στο Telegram.

Ο Ρώσος πολιτικός απευθύνθηκε στους αντιπάλους της Ρωσίας και τους συμβούλεψε να μην ελπίζουν ότι η χώρα θα ξεμείνει από εξοπλισμούς.

«Όταν διαβάζω τις αναλύσεις του εχθρού, έχω επανειλημμένα συναντήσει ισχυρισμούς ότι η Ρωσία σύντομα θα ξεμείνει από στρατιωτικό εξοπλισμό και ευρέως χρησιμοποιούμενα όπλα».

Ο αξιωματούχος είπε ότι με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ταξίδεψε στο Νίζνι Ταγκίλ και επιθεώρησε την παραγωγή αρμάτων μάχης στην εταιρεία Uralvagonzavod, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έγιναν συζητήσεις για τα ζητήματα της επιτάχυνσης των αποστολών εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις για χρήση κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο στρατός.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters