Ουκρανία: Η Ρωσία μεταφέρει κατεστραμμένα μαχητικά Su-25 στη Λευκορωσία [vid]

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας μεταφέρουν κατεστραμμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσω της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τον στρατό στην Ουκρανία. Ένα ρωσικό στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε ένα καλυμμένο αεροπλάνο εντοπίστηκε στη Λευκορωσία.

Ένα κατεστραμμένο μονοθέσιο επιθετικό αεροσκάφος Su-25 βρισκόταν στο ρυμουλκούμενο φορτηγού, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί Su-25 από το έδαφος της Λευκορωσίας για να καταστρέψει ουκρανικές εγκαταστάσεις. Ωστώσο, η αεράμυνα στην Ουκρανία καταφέρνει να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη.

Στα μέσα Μαρτίου, οι δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον ενός ρωσικού στρατιωτικού επιθετικού αεροσκάφους Su-25, αλλά ο πιλότος του επιτιθέμενου κατάφερε να προσγειώσει το κατεστραμμένο αεροσκάφος στη Λευκορωσία.

Επιπλέον, στις αρχές Μαρτίου, ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό Su-25SM.

Δείτε το βίντεο των ουκρανικών δυνάμεων που δείχνει την μεταφορά του κατεστραμμένου Su-25:

Συνολικά, οι αρχές στην Ουκρανία υποστηρίζουν ότι έχουν εξουδετερώσει 115 μαχητικά αεροσκάφη των ρωσικών δυνάμεων από την αρχή της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Επίσης, υποστηρίζουν ότι έχουν καταρρίψει 125 ελικόπτερα και 53 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στις 14 Μαρτίου δύο ρωσικά Su-25 δέχθηκαν επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις με φορητό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας MANPADS, αλλά κατάφεραν να προσγειωθούν και οι πιλότοι επιβίωσαν. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο με το «χτυπημένο» μαχητικό αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από: Ukraine Military News