Ουκρανία: «Η Ρωσία φέρνει στρατεύματα από την Άπω Ανατολή» – Άνοιξε ανθρωπιστικός διάδρομος στη Λουγκάνσκ

Ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων στην περιοχή Λουγκάνσκ στην Ουκρανία έχει ανοίξει από σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε στο Telegram ο τοπικός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών και των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

«Συμφωνήθηκε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε κόσμο και να φέρουμε τρόφιμα σήμερα. Συμφωνήθηκε ‘κατάπαυση πυρός’ για τις 19 Μαρτίου, ξεκινώντας από τις 9 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

«Έρχονται ενισχύσεις από Αρμενία και Άπω Ανατολή»

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, ο Πούτιν μεταφέρει ρωσικά στρατεύματα από την Άπω Ανατολή προς τη Λευκορωσία. Τα στρατεύματα μετακινούνται από το Βλαδιβοστόκ και το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι προκειμένου να αναπληρωθούν οι απώλειες των στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο.

Επίσης οι ίδιες αρχές αναφέρουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να μεταφέρει στρατεύματα και από την Αρμενία. «Συνεχίζοντας τις προσπάθειες αποκατάστασης της ικανότητας μάχης μεμονωμένων μονάδων που εμπλέκονται σε εχθροπραξίες, η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχεδιάζει να μεταφέρει στην Ουκρανία ορισμένες μονάδες από την 102η ρωσική στρατιωτική βάση στην Αρμενία», γράφει το ουκρανικό επιτελείο άμυνας.

Στις 15 Μαρτίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Αρτσάχ διέψευσε μια ανάρτηση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας στο Facebook ότι δυνάμεις από το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters