Ουκρανία: Η Ρωσία αναγκάζει τους παρατημένους στρατιώτες να υπογράψουν ότι έχουν απολυθεί εδώ και χρόνια! [vid]

Την όγδοη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παρ’όλο που ο ρωσικός στρατός φαίνεται να έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, νέο βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει πως η Μόσχα έχει «παρατήσει» τους στρατιώτες της και..ζητάει και τα ρέστα!

Ένας Ρώσος στρατιώτης βιντεοσκόπησε δεκάδες Ρώσους να είναι παρατημένοι κάπου στην Ουκρανία, για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διοικητές τους, τους υποχρεώνουν να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία δηλώνουν ότι έχουν απολυθεί από τον στρατό εδώ και καιρό!

Η τακτική της Ρωσίας να «παραμελεί» τους στρατιώτες της πάει στο επόμενο επίπεδο, κάνοντας πως «δεν τους ξέρει καν».

Από την αρχή της εισβολής, εκατοντάδες βίντεο δείχνουν ρωσικά άρματα μάχης να είναι παρατημένα και κατεστραμένα στους δρόμους, μερικά έχουν ξεμείνει από βενζίνη και μερικά άλλα είναι πλήρως λειτουργικά. Άλλες μαρτυρίες, υποστηρίζουν ότι Ρώσοι στρατιώτες, πεινασμένοι ζητάνε φαγητό από τους ντόπιους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει στην Ουκρανία το 75% των στρατευμάτων που είχε μεταφέρει στα ουκρανικά σύνορα. Το ζήτημα είναι, τώρα που τα «αποθέματα» στρατιωτών «λιγοστεύουν», για πόσο ακόμα οι Ρώσοι στρατιώτες θα αντέξουν την κατάσταση αυτή;

Παρ’όλα αυτά, άλλες ρωσικές μεραρχίες έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες στο πεδίο μάχης, με την πιο σημαντική την κατάληψη της πόλης Χερσώνα.