Ουκρανία: «Η αντίστασή μας έχει σταματήσει την πρόοδο του εχθρού» – Τα προβλήματα του ρωσικού στρατού

Ρωσικό τανκ «στα χέρια» των ουκρανικών δυνάμεων.

Καθώς η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία έχει φτάσει πλέον στην 23η ημέρα, οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι με την «σκληρή» αντίσταση που έχουν προβάλλει, έχουν καταφέρει να σταματήσουν, τουλάχιστον για σήμερα, την πρόοδο των εχθρικών δυνάμεων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας στην Ουκρανία, Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε πως τα ουκρανικά στρατεύματα απέτρεψαν τις ρωσικές δυνάμεις από το να καταγράψουν περαιτέρω προόδους σήμερα.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, η Μάλιαρ ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν θέματα προμήθειας τροφίμων και καυσίμων και προβλήματα επικοινωνιών.

Οι αδιάκοπες αντεπιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης στις 17 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσπάθειες της Ουκρανίας αναγκάζουν τη Ρωσία να αφιερώσει πολλά από τα στρατεύματά της στην προστασία των γραμμών εφοδιασμού της.

Το υπουργείο πιστεύει ότι αυτά τα υλικοτεχνικά ζητήματα εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Η έλλειψη αεροπορικής υπεροχής και η περιορισμένη δυνατότητα ανέγερσης γεφυρών εμποδίζουν την ικανότητα του Κρεμλίνου να ανεφοδιάσει τον στρατό του στην Ουκρανία με τρόφιμα και καύσιμα, ανέφερε το μήνυμα του βρετανικού Υπουργείου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters