Ουκρανία: «Ελέγχουμε ακόμα το 45% της περιφέρειας του Ντονέτσκ»

Από τα μέσα Αυγούστου, η Ουκρανία ελέγχει το 45% της περιφέρειας του Ντονέτσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής οργάνωσης, Πάβλο Κιριλένκο, σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN στις 16 Αυγούστου.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συμβάλλουν στο γεγονός ότι οι Ρώσοι απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους», είπε ο Κιριλένκο. «Περιλαμβάνουν τον επαγγελματισμό του ουκρανικού στρατού, τον τρόπο οργάνωσης της άμυνας και την παροχή πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς από τους εταίρους μας, με τη βοήθεια των οποίων έχουν καταστραφεί οι αποθήκες πυρομαχικών των δυνάμεων εισβολής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άξονες Lymanskyi, Bakhmutskyi και Avdiivskyi στο Ντονμπάς παραμένουν οι πιο «καυτές» περιοχές της πρώτης γραμμής.

«Σχετικά με τον άξονα Lymanskyi, μιλάμε για επίθεση στο Σλοβιάνσκ και περαιτέρω στο Κραματόρσκ», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Όσον αφορά τον άξονα Bakhmutskyi, οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής προσπαθούν πραγματικά να πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Bakhmut – αλλά είναι πολύ πιεσμένη η κατάσταση εκεί αυτή τη στιγμή. Η περιοχή βρίσκεται υπό συνεχή πυρά από τους Ρώσους».

Ο Κιριλένκο δήλωσε επίσης ότι το 75 τοις εκατό των κατοίκων της περιφέρειας του Ντόνετσκ έχει ήδη εκκενωθεί από την περιοχή, προς το εσωτερικό στην Ουκρανία ή προς τη Ρωσία.

Mε πληροφορίες από: The New Voice of Ukraine / Φωτογραφία αρχείου Reuters