Ουκρανία: Εκρήξεις ακούστηκαν στην Κριμαία – «Καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος» λένε οι Ρώσοι

Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη Φεοντοσίγια στην ανατολική ακτή της Κριμαίας, δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της κατεχόμενης περιφέρειας, Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Θραύσματα του βλήματος που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε οικισμό της Κριμαίας, αλλά δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές, υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία επιχείρησε πολλές φορές να επιτεθεί με drones στις υποδομές της Κριμαίας.

Στις 22 Μαρτίου, ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να εισέλθουν στον κόλπο της Σεβαστούπολης, αλλά ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας απέκρουσε την επίθεση, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS. Στις 29 Μαρτίου, ένα drone καταρρίφθηκε κοντά στη Συμφερούπολη.

Η ουκρανική Pravda επικαλείται ντόπιους κατοίκους της Κριμαίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι άκουσαν πολλαπλές εκρήξεις γύρω στις 10:59 το πρωί στις 8 Απριλίου.

«Δύο δυνατοί κρότοι ακούστηκαν στην περιοχή της Φεοντοσίγια. Οι εκρήξεις ήταν ισχυρές, αλλά δεν είδα τίποτα, καθώς υπάρχουν πολλά πολυώροφα κτίρια τριγύρω», δήλωσε κάτοικος της Κριμαίας.

Mε πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters