Ουκρανία: Χτυπήθηκε το αρχηγείο της ρωσικής Wagner στη Ποπάσνα – Τους «κάρφωσε» Ρώσος δημοσιογράφος

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το αρχηγείο της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner στην περιοχή του Ντονμπάς, αφού ένας Ρώσος δημοσιογράφος γνωστοποίησε την τοποθεσία της στο Διαδίκτυο.

Ο Σεργκέι Σρέντα, ένας αποκαλούμενος «πολεμικός ρεπόρτερ», δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες του την περασμένη εβδομάδα στη βάση – στην πόλη Ποπάσνα – και σφίγγοντας τα χέρια με τον φερόμενο ως αρχηγό της μισθοφορικής ομάδας στην ανατολική Ουκρανία.

Αλλά οι φωτογραφίες περιλάμβαναν επίσης λεπτομέρειες – όπως τη διεύθυνση ενός κοντινού καταφυγίου βομβών – που επέτρεψαν στους ειδικούς να εντοπίσουν γρήγορα τη θέση του. Χθες Κυριακή, ρωσικά κανάλια στο Telegram επιβεβαίωσαν ότι η βάση είχε χτυπηθεί.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός εντόπισε την τοποθεσία της βάσης από τις εικόνες του Σρέντα, οι οποίες έκτοτε έχουν διαγραφεί από το κανάλι του στο Telegram.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν εκτοξευτές HIMARS για την καταστροφή της βάσης, είπε η Ουκρανία. Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν εκτεταμένες ζημιές στη βάση και πολλά θύματα να απομακρύνονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Πηγές της Wagner φαίνεται να επιβεβαιώνουν το γεγονός της επίθεσης στη βάση της στην Πόπασνα. Ο ιδιωτικός στρατός θεωρείται κρίσιμος για την πολεμική προσπάθεια του Πούτιν στην πρώτη γραμμή εν μέσω ισχυρισμών για τις αποτυχίες των τακτικών δυνάμεών του.

Με πληροφορίες από: Daily Mail / Φωτογραφία αρχείου Reuters