Ουκρανία: «Ασταμάτητες» οι επιθέσεις στα ανατολικά – Υπό τον έλεγχο των Ρώσων το Ιζιούμ

Οι κρατικοί Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν απόψε ότι υπάρχουν «θύματα» αφού τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και ράγες.

«Υπάρχουν θύματα» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό τους ή το πού έγινε η επίθεση αυτή. Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτήν σήμερα.

Οι ουκρανικές αρχές δεν μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αμάχων από την Ιζιούμ, πάνω στη γραμμή του ανατολικού μετώπου, ούτε να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια επειδή η πόλη αυτή βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Ολέχ Σινεγκούμποφ.

Οι περιφέρειες του Χαρκόβου, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ βιώνουν τις χειρότερες συγκρούσεις αφότου οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την περιοχή του Κιέβου.

Πεντάγωνο: Όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή του Κιέβου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει πλέον ολοκληρώσει την αποχώρηση των δυνάμεών της γύρω από το Κίεβο και πιστεύεται ότι επισκευάζει τον εξοπλισμό και επανεφοδιάζει τους στρατιώτες της για την αναμενόμενη ανασύνταξή τους στην Ουκρανία, ανέφερες ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

«Εκτιμούμε ότι όλοι οι Ρώσοι έφυγαν», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters