Ουκρανία: Αρχίζει η υποχρεωτική εκκένωση της πόλης Ποκρόφσκ καθώς προελαύνει ο ρωσικός στρατός

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς τη στρατηγική αυτή ανατολική πόλη.

«Αρχίζουμε την υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την κοινότητα Ποκρόφσκ (…) όταν οι πόλεις μας είναι στην εμβέλεια πρακτικά όλων των εχθρικών όπλων, η απόφαση για απομακρύνσεις είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη», εξήγησε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 53.000 άνθρωποι εκ των οποίων 4.000 παιδιά ζουν σε αυτή την περιοχή που δεν είναι μακριά από την ανατολική γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης στο Telegram.

Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα της προέλασης του ρωσικού στρατού, οι κάτοικοι του Ποκρόφσκ έχουν μια ή δύο εβδομάδες για να εκκενώσουν, σύμφωνα με την τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Το Ποκρόφσκ βρίσκεται στη διασταύρωση μιας σημαντικής οδού εφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών του ανατολικού μετώπου, στόχο εδώ και καιρό του ρωσικού στρατού.

Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία προωθούνται στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters