Ουκρανία: «Απελευθερώθηκε» η περιφέρεια του Κιέβου – Ανακατέλαβαν 17 οικισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις

Οι δυνάμεις στην Ουκρανία ανακατέλαβαν την πόλη Bucha από τις ρωσικές δυνάμεις, κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της σήμερα.

«Η 31η Μαρτίου θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας … ως η ημέρα απελευθέρωσής της από τις ρωσικές (δυνάμεις)» ανέφερε ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντόρουκ σε ένα βίντεο που φαίνεται ότι έχει γυριστεί έξω από το δημαρχείο της Μπούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τον ρωσικό στρατό πίσω από τις γραμμές της περιφέρειας του Κιέβου.

Οι αρχηγοί του ουκρανικού στρατού δήλωσαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής ότι οι δυνάμεις τους απελευθέρωσαν 15 οικισμούς στην περιοχή του Κιέβου, καθώς ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίστηκε μέσω βίντεο.

Σε μια ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι μονάδες του είχαν αποκαταστήσει τον έλεγχο στους οικισμούς Demydiv, Dymer, Lytvynivka, Gavrylivka, Kozarovychi, Zhovtneve, Hlybivka, Yasnohorodka, Talakun, Sukoluchchya, Lypivka, Gav. Makovyshche, Mykolaivka, Khmilna, στην περιφέρεια Κιέβου στην Ουκρανία.

«Η τριακοστή έβδομη ημέρα της ηρωικής αντίστασης του ουκρανικού λαού στη ρωσική στρατιωτική εισβολή συνεχίζεται», έγραφε η ανάρτηση. «Η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να διεξάγει πλήρους κλίμακας ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Η ενημέρωση ήρθε καθώς ο Ολέξιι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι , δήλωσε την Παρασκευή ότι τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να υποχωρούν εν μέσω αντίστασης από τις ουκρανικές δυνάμεις βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας Κιέβου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters