Ουκρανία: Ανελέητο σφυροκόπημα στο Μπαχμούτ – Η απάντηση της Ρωσίας στο χτύπημα από τα HIMARS [vids]

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες το βράδυ σφοδρή επίθεση στην πόλη Μπαχμούτ στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντες φωτιές και μεγάλες ζημιές.

Η σφοδρή αυτή επίθεση κατά της ουκρανικής πόλης φέρεται να είναι η ρωσική «απάντηση» στο χτύπημα στην κατεχόμενη πόλη Νόβα Καχόβκα από ουκρανικά πυροβόλα HIMARS.

Ο δημοσιογράφος του Kyiv Independent, Ιλία Πονομαρένκο, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Η Ρωσία προσπαθεί να σβήσει το Μπαχμούτ από προώπου γης», υποστηρίζει ο Ουκρανός δημοσιογράφος.

Νέα ουκρανική επίθεση σε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών

Η χθεσινή νύχτα στην ανατολική Ουκρανία ήταν ιδιαίτερα «ενεργή», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με πυροβόλα ενάντια σε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στις κατεχόμενες περιοχές.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στη στρατιωτική μονάδα αεράμυνας που διασφαλίζει την προστασία της πόλης του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαπολύθηκαν συνολικά εννέα πύραυλοι από ουκρανικά HIMARS που έπληξαν την περιοχή.

Ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις τελευταίες 24 ώρες συνολικά έξι αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού. Παρά την υπεροχή του ρωσικού πυροβολικού, η παράδοση των δυτικών συστημάτων HIMARS στην Ουκρανία, έχουν δώσει μια ώθηση στις αμυντικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή μάχης.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Guardian / Φωτογραφία Reuters