Ουκρανία: Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο του Ρώσου διοικητή στην κατεχόμενη Μπερντιάνσκ [vid]

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πριν από λίγο, ότι σημειώθηκε μια δυνατή έκρηξη στο κέντρο της πόλης Μπερντιάνσκ της περιφέρειας Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων.

Η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που ήτανε τοποθετημένη στο αυτοκίνητο του Ρώσου στρατιωτικού διοικητή της κατεχόμενης πόλης, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο κτίριο της κεντρικής περιφερειακής διοίκησης.

Ο στόχος της ουκρανικής επίθεσης φέρεται να ήταν ο Bardin Artem Igorevich, Ρώσος αξιωματούχος, διορισμένος από την Μόσχα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Ρώσος διοικητής επέζησε της έκρηξης, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυμαισμένος.

Μέχρι στιγμής οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό, αλλά ούτε η Ουκρανία έχει αναλάβει την ευθύνη για την δυνατή έκρηξη στο αυτοκίνητο του Ρώσου αξιωματούχου.

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της σε περιοχές της νότιας Ουκρανίας, αναφέροντας ότι έχει κάνει σημαντική πρόοδο ειδικότερα στην περιοχή της Χερσώνας, έχοντας απελευθερώσει αρκετές κατεχόμενες περιοχές.