Ουκρανία: Ακάρ και Σοϊγκού συζήτησαν για «βρώμικες βόμβες» – Συνεχίζονται οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επανέλαβε στον Χουλουσί Ακάρ τις ανησυχίες που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα, στο Γάλλο ομόλογό του για το ενδεχόμενο χρήσης μιας «βρόμικης βόμβας» από την Ουκρανία, προκειμένου να κλιμακωθεί η πολεμική ένταση.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να υποστηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό. Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν τις επιθέσεις κατά ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών το τελευταίο 24ωρο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης, ότι κατέστρεψε μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Τσερκάσι που βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, ενώ απέκρουσε ουκρανικές αντεπιθέσεις, κατά μήκος της πρώτης γραμμής των συγκρούσεων στις νότιες και ανατολικές ουκρανικές περιοχές. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρώσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς αυτούς.