Ουκρανία: «5.000 άμαχοι νεκροί στη Μαριούπολη» λέει ο φιλορώσος δήμαρχος – Θα επιτεθεί ξανά η Ρωσία στο Κίεβο;

Ο «δήμαρχος» που εγκατέστησαν οι φιλορωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη ανακοίνωσε απόψε ότι «περίπου 5.000 άνθρωποι», σκοτώθηκαν σε αυτήν την πόλη στην Ουκρανία που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό και τους αυτονομιστές συμμάχους του.

«Περίπου το 60-70% των κατοικιών έχει καταστραφεί πλήρως ή μερικώς», πρόσθεσε ο Κονσταντίν Ιβατσένκο, ο οποίος διορίστηκε «δήμαρχος» την πόλης την Τετάρτη, από τον Ντενίς Πουσίλιν, τον επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει πολύ βαρύτερο απολογισμό για τη Μαριούπολη.

Η Ρωσία μπορεί να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια επίθεσης στο Κίεβο

Ο Ταξίαρχος των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, Oleksandr Hruzevych, πιστεύει ότι μετά την ανασύνταξη των στρατευμάτων της, η Ρωσία θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια δεύτερη επίθεση κατά του Κιέβου.

«Τώρα ο εχθρός θα ανακατευθύνει τις δυνάμεις του για να πετύχει τουλάχιστον έναν στόχο. Αμφιβάλλω ότι θα είναι επιτυχής, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει μια απόπειρα επίθεσης κατά του Κιέβου».

«Αν κρίνουμε από τις δυνάμεις που απομένουν, μια από τις επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων, μετά την ανασύνταξη, θα ήταν μια δεύτερη προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας. Οπωσδήποτε. Αυτό θα επέτρεπε στον εχθρό να δημιουργήσει τις δικές του συνθήκες για να βγει «νικητής», γιατί τώρα η Ρωσία, σαν «πληγωμένος λύκος», κρατά μόνο τη δική της προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα τρίτο των στρατευμάτων που περιβάλλουν το Κίεβο καταστράφηκαν από Ουκρανούς υπερασπιστές και ένα άλλο τρίτο μεταφέρθηκε από τον εχθρό μέσω Λευκορωσίας στα σύνορα κοντά στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Ωστόσο, το ένα τρίτο αυτής της ομάδας έχει παραμείνει στο έδαφος της Λευκορωσίας. Ο Ταξίαρχος διαβεβαίωσε ότι η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία γνωρίζει τα σχέδια των Ρώσων και λαμβάνει μέτρα για την υπεράσπιση του Κιέβου και της γύρω περιοχής.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda