Ουκρανία: 160 αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν από την πολιορκημένη Μαριούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την πόλη, που πολιορκείται από ρωσικές δυνάμεις, και κατευθύνονται προς την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μπερντιάνσκ,

«Κατέστη γνωστό ότι μέχρι τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) περισσότερα από 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν», ανέφερε σε διαδικτυακή ανάρτηση η δημοτική αρχή.

Την περασμένη εβδομάδα, επανειλημμένες προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη – μια πόλη 400.000 κατοίκων – απέτυχαν.

Τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί έως τώρα σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Περίπου 250.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ρωσία από την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το οποία αναφέρονται σε δηλώσεις του εκτελούντα χρέη επικεφαλής του υπουργείου Εκτάκτων καταστάσεων.

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 636 αμάχων στην Ουκρανία έως τις 13 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών.

Ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή και διασταύρωση αναφορών από σημεία σφοδρών συγκρούσεων, όπως το Χάρκιβ (Χάρκοβο) και η Μαριούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters