Ουκρανία: 10 νεκροί στο Σεβεροντόνετσκ από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Σεβεροντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Σεργκέι Γκαϊντάι, ο Ουκρανός περιφερειάρχης της περιοχής Λουγκάνσκ.

Ο Γκαϊντάι είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι σφοδροί βομβαρδισμοί προκάλεσαν πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.

Ο κυβερνήτης της ανατολικής περιφέρειας Λουγκάνσκ της Ουκρανίας προέτρεψε τους κατοίκους του Σεβεροντόνετσκ να παραμείνουν προστατευμένοι, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται «χωρίς σταματημό». Οι προσπάθειες της Ρωσίας να περικυκλώσει την πόλη έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος παρουσιάζει για άλλη μια φορά σθεναρή αντίσταση ενάντια στους επιτιθέμενους.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες που βρίσκονται μεταξύ της πόλης Ρουμπίζνε και του Σεβεροντόνετσκ, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση του ρωσικού στρατού προς αυτή την περιοχή.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως το Σεβεροντόνετσκ «δύσκολα θα πέσει σε ρωσικά χέρια» και γι’αυτό κινδυνεύει να έχει την ίδια μοίρα με την Μαριούπολη. Δηλαδή, οι ρωσικές δυνάμεις θα κατακεραυνώσουν με επιθέσεις την πόλη μέχρι να καταστραφεί πλήρως, να ερημωθεί και έτσι να πάρουν τον έλεγχό της.

Μετά την επιτυχημένη αντίσταση των Ουκρανών στην Μάχη του Χάρκοβο, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να υποχωρούν, ενώ Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν μέχρι και τα σύνορα με την Ρωσία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εισέρχεται στην «τρίτη φάση» της, η οποία θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες μάχες, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters