Gold Apollo: «Ουγγρική εταιρεία κατασκεύασε τους βομβητές που εξερράγησαν στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ»

REUTERS/Mohamed Azakir

Η εταιρεία Gold Apollo της Ταϊβάν δήλωσε σήμερα ότι η BAC Consulting KRT, η οποία έχει την έδρα της στη Βουδαπέστη, έχει άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπό της και να κατασκευάζει το μοντέλο των βομβητών που χρησιμοποιήθηκε χθες, Τρίτη 17/9/2024, για τις εκρήξεις εναντίον μελών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Αναφορικά με το μοντέλο βομβητή AR-924 που αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, διευκρινίζουμε ότι αυτό το μοντέλο παράγεται και πωλείται από την BAC», ανέφερε σε δήλωσή της η Gold Apollo, διαψεύδοντας τις πληροφορίες των New York Times, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία αυτή της Ταϊβάν είχε κατασκευάσει η ίδια τους βομβητές.

«Εμείς παρέχουμε μόνο την άδεια χρήσης της μάρκας και δεν εμπλεκόμαστε στο σχεδιασμό ούτε στην κατασκευή αυτού του προϊόντος», πρόσθεσε η εταιρεία.

Εξάλλου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, θα εκφωνήσει αύριο, Πέμπτη, ομιλία, ανακοίνωσε σήμερα το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα μετά την έκρηξη των βομβητών που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της φιλοϊρανικής οργάνωσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους ενώ τραυμάτισε εκατοντάδες στο Λίβανο – σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Γερμανικό Πρακτορείο, που επικαλείται στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη Βηρυτό, οι τραυματίες ανέρχονται γύρω στους 3.000.

Ο Χάσαν Νασράλα θα εκφωνήσει την ομιλία του αύριο στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με θέμα τις «τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Πηγές: Reuters  / AFP / DPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ