Όστιν: Ο ισραηλινός στρατός να επαξετάσει τους κανόνες εμπλοκής των IDF στη Δυτική Όχθη

REUTERS/Heiko Becker

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ τη «σοβαρή ανησυχία» του όσον αφορά την «ευθύνη» του στρατού του Ισραήλ για τον «απρόκλητο και αδικαιολόγητο» θάνατο της Αϊσενούρ Εζγκέ Εϊγκί, υπηκόου των ΗΠΑ και της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο Όστιν «παρότρυνε τον υπουργό Γκάλαντ» να προχωρήσει σε «επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων «όταν επιχειρούν στη Δυτική Όχθη», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην Τούμπας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Ομάδες της οργάνωσης περίθαλψης και βοήθειας μπόρεσαν να ανασύρουν πέντε θύματα και να διακομίσουν τα πτώματα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Από πλευράς τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους ότι «στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών δραστηριοτήτων» τους, αεροσκάφος «έπληξε πυρήνα οπλισμένων τρομοκρατών πριν από λίγο στην περιοχή της Τούμπας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters